Dnes teda nebolo vôbec počasie na kofolu, ale moja chuť bola väčšia ako odpor k tomu, čo sa dialo von. No šla som aj preto, lebo som sa potrebovala na niečom dohodnúť. V každom prípade človek si dá jednu kofolu, nad 22 korbáčikmi prehodí pár slov so svojimi blízkymi, dá si ešte jednu kofolu, po hodine a pol sa zdvihne na odchod, staví sa pri bare zaplatiť, pretože nech nás tam akokoľvek dobre poznajú, bez platenia nám ešte stále nedovolia odísť, a zažije šok. Tie korbáčiky riadne dvíhajú účet - musíme s tým prestať... ale keď dnes boli také dobréééé... - a tak človek ten vysoky účet zaplatí. A nechá tringelt. Prečo vlastne? Prečo je taký zvyk nechávať tringelt čašníkom? Však majú plat, nie? A my, pravidelní návštevníci, necháme tringelt, ktorý by pokryl náklady na jednu kofolu. Za to, čo sme tam nechali na tringeltoch, by sme sa tam hádam aj traja kompletne navečerali... Tak som rozmýšľala po ceste domov, že už by sme mohli aj dostať niečo na účet podniku...
Zaujímal by ma Váš názor. Čo si myslíte o tringeltoch? Nechávate ich aj Vy? Necháva ich niekto Vám? Prečo sa to robí? Prečo práve čašníkom? Tak píšte...
Komentáre
ako kedy
tringelt
tringelty
čašníka
all